Suka Orang Pakai Glasses B)

7/11/13




Assalamualaikum...


Tiba-tiba rasa nak menulis pasal orang yang pakai glasses. Sesungguhnya aku pun si rabun jauh dan jugak astigmatisme. Sangat menyedihkan okeyh. Hang duduk lima kaki dari aku pun aku nampak muka hang tak dak mata, hidung, mulut and semua yang ada atas muka hang. Tapi ada keuntungan jugak bila hampa berhadapan dengan orang rabun sebab depa tak nampak segala jerawat, jeragat, black/whiteheads, cela hampa.


Hohoho. And aku bukanlah nak puji diri sendiri dengan mengatakan "nina suka pakai glasses. macam cantik je. macam comel je." Oh tidak sama sekali. Aku tak akan pernah puji diri sendiri walaupun untuk tujuan jenaka. :P Bahkan aku rasa aku sangatlah hudoh bila pakai spec. K, enough. Lari topik.


Okey, I love people with glasses. Jangan salah sangka. Tak kira laki or perempuan, kebanyakannya aku akan puji. Sebab kadang-kadang aku tengok orang pakai glasses tapi depa still boleh nampak hot dan cun lagi selesa lagi segala macam. That's why aku suka. Bukan tujuan lain lah. hikhik.


Aku hanya suka tengok lah. Bukan suka apa. Kadang-kadang aku tengok orang with glasses lagi lawo daripada depa tak pakai glasses. Seriously lah. Tapi pandangan orang lain-lain kan. So, hampa suka orang pakai glasses or not? Maksud aku, suka tengok. Bukan suka apa. Tapi tak kesahlah apa pun, just drop your comment belowwww okeng?


27 comments:

  1. kadang ada org yang sesuai pakai glasses..kalau kena dgn face..memang cute n ok lar..tp klu glasses org corea...mestu cute2 semua..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul-betul. klu kena dengan muka, mmg lawo. :D

      Delete
  2. Kak Ida tak berapa suka pakai spec

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah. bukannya suka sgt pakai spec tapi tengok org pakai spec sukalah. hikhik. >.<

      Delete
  3. kalau kena dengan bentuk spek,,memang comeiii <3

    ReplyDelete
  4. eh sama. suka jugk tgk org pakai glasses. keke :D

    ReplyDelete
  5. Fini Pakai spec jugak.. kluar jenjalan selalunyer xpakai dekat sekolah jer fini pakai.. bila tengok diri sendiri pakai spec nampak buruk tapi,orang lain nampak cantik,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu tak apa, fini. klu kita tngok diri kita, semua nmpk hudoh. hihi btw, tak silap kak ada tengok gambar fini with spec. comeyyyy kottt... :D hihii...

      Delete
  6. Replies
    1. pelik eyh? ke unik? ke cam na? heh heh. :D

      Delete
  7. eh samalah, akak pun suka tgk org pakai spec. nampak mcm budak nerd+macho+comel, hehe. tpi kalau akak pakai spec org kata muka akak mcm cikgu, bila tgk kat cermin punyalah mcm mak nenek punya muka :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yey! high five sikit, kak mazni! hoho, amboi macam mak nenek terus eyh. hikhik.

      Delete
  8. kalau bentuk spek kena dengan bentuk muka omey la kot. muehehehe :D leceh ohhh pakai spek

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa, kalau kena dengan bentuk muka comey arr. tau tak pa kak. meluat arr pakai spec. tapi kak izzaty pakai comey pa. suka tengok. hah nampak tak terserlah dah sikap suka tengok org pakai spec ni? heh heh. XD

      Delete
  9. I wear glasses too! Sama lah, sep sikit! Hehe.. And sometimes, I wear contact lenses. You should try it out kalau tak berapa comfortable pakai specs. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa, sep sama akak. itulah, rasa nak pakai jugak contact lenses. tapi tak mau colour2. nak yg clear. :)

      Delete
  10. tak pakai spec pun hahahaha. Suka tgk lelaki nerd pakai glasses macam comel je macam baik je hehe. Eddie ada kawan pakai glasses, bila dia buka spec tu nampak mata dia besar lawa je hahaha

    ReplyDelete
  11. hahaha...dayat ponn ... salam singgah :)

    ReplyDelete
  12. kadang2 suka tengok jugak orang pakai glass tengok bentuk muka kot..

    ReplyDelete
  13. sis x suka pakai spect , kdg-2 suka . tp nk buat mcm mna , kalau x pakai , mcm yg adik kata la , duduk dekat pun , x nmpk rupa org , hidung , mata , mulut xdak . mUKA nampak rata ja . haha . tak dinafikan lagi

    ReplyDelete
  14. Maknanya awak suka akak la sebab akak pakai spek hihihihihi

    ReplyDelete
  15. saya pakai spek...tapi saya rasa macam tak okey je kalau saya pakai spek tapi kawan2 saya kata okey...entahla...saya pun suka tengok org yang pakai spek...hehe :D

    ReplyDelete

❤Tulis apa sahaja yang anda nak tulis. Hak menulis hak anda. Tapi andai ada yang tidak berkenan dek hati saya, akan didelete komennya ya... Setiap komen pasti akan saya baca dan maafkan saya kalau ada yang tak terbalas.. Jangan malu-malu untuk kongsikan pendapat anda ya, sayangs!❤