Mimpi Real Gila

20/11/13




Assalamualaikum..


Hai weyh. Hai. Apa aku ni? Biasa mimpi kan? Mesti kita pernah mimpi satu mimpi yang kita sendiri rasa tak pasti kita ni mimpi ke real nih? So, semalam aku mimpi. And mimpi tu aduhai.. Memang rasa real gila kot.


Dalam mimpi tu aku kat sekolah rendah aku. But, dalam mimpi tu ada cikgu sekolah menengah aku. Yang aku kesah sangat dalam mimpi tu is cikgu aku ni dia ajar Bahasa Arab dengan Sejarah sekaligus tapi in real life dia cikgu History lah. Dia suruh keluarkan buku nota and aku keluarkan lah and aku tengok-tengok aku terbawak buku KH. Aku pun cakap kat cikgu aku yang aku tersilap bawak buku lepastu dia marah and tarik telinga aku. Aku rasa sakit gila kot. Then, bila aku bangun aku rasa sakit tu kat telinga. Hahaha! Maybe aku tertekan telinga aku ke apa masa tidur sampai terbawak dalam mimpi cause benda yang luar mimpi pun boleh masuk dalam mimpi.


And aku teringat masa aku kecik dulu. Aku mimpi mak aku pergi tempat nak kuruskan badan and bila aku masuk tempat tu, mak aku dah kurus. Aku nangis sebab aku ingat mak aku sakit masa nak kuruskan badan tu. Tiba-tiba aku dengaq abang aku kata 'wey, awat hang nangis? hang nangis sebab aku kata mak pi pasaq ka?'. Then aku bangun and habaq kat abang aku. Hahaha. Masa kecik memang aku selalu nangis kalau mak aku tinggal aku tapi masa tu aku nangis sebab mimpi tu. Tah apa-apa punya mimpi.


Mak aku pulak pernah mimpi yang dia ada dalam peperangan. And dalam mimpi tu mak aku dengaq bunyi yang menandakan orang nak mai bunuh. Bila dia bangun tengok-tengok bunyi tv yang dah habis siaran. And mak aku terasa jantung berdebar-debar gila walaupun dan bangun and rasa still takut.


Aku rasa banyak lagi mimpi-mimpi yang rasa real gila sampai terbawak bila kita dah sedar. Kalau mimpi benda tak syok mesti rasa seribu rahmat. Tapi, kalau benda syok mesti rasa kenapalah terbangun waktu tengah syok kan. So, share lah sama apa-apa mimpi yang real gila pada hampa. Okey? Sama-sama kongsi cerita, buat hari jadi ceria. Tah apa-apa lagi sekali. -.-


37 comments:

  1. td pagi pun saya ada mimpi tau..tapi rahsia..heee...pernah juga termimpi sampai menangis..mcm benda tu betul...aiyaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, biarlah rahsia.. itulah kan, kdg2 mcm kena fikir byk kali mimpi ke betul nih. :D

      Delete
    2. nice blog :) Btw kalau sudi follow http://tips-blogging-treatment.blogspot.com/. saya akan follow :)

      Delete
  2. akak pun selalu mimpi tapi real xD akak mimpi akak jatuh dri gaung tengok-tengok jatuh dari katil. Ya Allah sakit gilaa. apapun, mimpi ni selalunya permainan syaiton. bacalah ayat kursi setiap kali sebelum tidur ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoi sakitnya! haha. itulah, benda yg real boleh jadi modal untuk mimpi. hahaha. ya, sebelum tidur baca ayat kursi dan baca doa. :)

      Delete
  3. sis pun pnah mimpi sampai teresak-2 .. hehe .. and pernah jugak bnda reality masuk dlm mimpi . contohnya , time akak tido dkat ruang tamu , family tgh sembang-2 , tetiba apa yg diorg ckp tu masuk dlm mimpi sis . Berbezanya keadaan persekitran ja la . So , bila sis bngun , sis tahu la apa yg depa smbang time sis tido .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, saya pon biasa jugak mcm tu. org ckp lepastu masuk dlm mimpi.

      Delete
  4. macam2 mimpi pun boleh kan, akak pun pernah mimpi yang seems to be real, kesan dia bila terjaga tu mengalir air mata ke tercungap2 ke dan sebagainya...
    tapi orang kata ada sesetengah mimpi kita tak leh beritahu kat sebarangan orang sebab takut mimpi tu mimpi yang mungkin boleh buat orang lain ambil kesempatan kat kita, wallahualam..kena tanya orang yang lebih berilmu tentang apa akak cakap ni, anyway, kebanyakan mimpi mainan tidur je, gangguan syaitan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu mimpi yg pelik2 tu mmg kena tanya kepada yg lebih arif lah kan. tapi kdg2 mimpi tu boleh jadi tanda apa2 kan. wallahualam.

      Delete
  5. leen pun pernah kena. masa tu mimpi orang kena bunuh. bangun je dari tidur tu, sesak nafas, takut berdebar semua ada. bukannya sorang kena bunuh tapi ramai T.T dalam dua tiga hari tu baru la okay

    ReplyDelete
  6. hihi.. kan.. skrg pon kdg2 ade mimpi sampai nangis teresak-esak ni.. tapi selalunya bila bangun tido aefa lupa aefa nangis sbb ape dlm mimpi tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah tu. mmg selalunya kita akan lupa kita mimpi apa. kdg2 rasa kita mimpi tapi terlupa. :D

      Delete
  7. hai kak niena syg! :D kenapa shoutbox error?
    haha,saya pun pernah mimpi macam tu jugak..mimpi yg tak logik pon ada,haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. shoutbox tu mmg masalah sikit dik. -.-
      klu mimpi best2 tak apalah. klu mimpi pelik2 tak suka. :)

      Delete
    2. tu la,saya tengok shoutbox beberapa blogger pun problem,hmm...
      betul betul! mimpi pelik2,errr...

      Delete
  8. mimpi yang terbawa-bawa macam real boleh jadi mengigau..mengigau tu boleh buat kita lakon semula perlakuan kita dalam mimpi tu tanpa kita sedar..haa

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! pernah terjadi juga dekat saya. mengingau tapi dlm mimpi tu bercakap dgn org. :D hihih.

      Delete
  9. hahahaa...prkara biase dah tu niena...cik pon penah jugak mengalami nya...penah mimpi bahagia sangat.bangun2 je senyum2 sendiri,..kohlkohkoj

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu mimpi bahagia tu syok! hihih. rasa nak senyum sepanjang zaman eyh. :D

      Delete
  10. Mcm akak lain ckit..mimpi xcdent kena langgar kereta,dseret trgolek smualah.2 ari lps mimpi tu,dia jd realiti..rasa mcm da kena...ble pk2..yg tu cuma dlm mimpi.now btul2 punye..so sad..ada org pnggil dejavu.akak x tau plk ape tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dejavu tu klu tak silap saya mimpi yg mengalamatkan future kita. ish, takut pulak saya baca cerita akak tu. >.<

      Delete
  11. Hahaha. Rasa kena tarik tlinga ? Amboi dasyattt ~

    http://abellmohd.blogspot.com/2013/11/coding-blog-baru-menyusahkan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya! rasa sakit dia kat reality sekali. hikhik.. XD

      Delete
  12. sekarang aya selalu mimpi buruk2 dan rasa macam real :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum tidur baca doa dan ayat2 suci. insyaAllah tak ada apalah tu akak..

      Delete
  13. hehe kak hana pown sama. kadang mimpi nangis2 tersedar rasa air mata leleh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam mimpi pon kita feeling-feeling kan. Hikk.

      Delete
  14. Pernah mimpi jugak jatuh tangga dan tersentak bangun. Menakutkan. Mesti pernah jugak kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa, pernah! Rasa nak tercabut je jantung. >.<

      Delete
  15. kadang2 mimpi nie menakutkan tapi ada mase tu mimpi nie best kan?ada yg sweet je ajhahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau yang best and sweet tu memang seronok. Tapi kadang-kadang mimpi entah apa-apa and rasa kenapalah mimpi cenggitu. Hihi.

      Delete
  16. hahaaa,tegelak akak baca..pernah dan selalu jugak mimpi rasa sakit,menagis la..bagun2 mata dah merah..hahaa! :p

    ReplyDelete
  17. mimpi cari bilik ayaq tu xleh blah . pastu asyik dok jumpa jamban yang kotoq ja sampai ke sudah.. memang xbest langsung ^_^

    ReplyDelete
  18. malam tadi saya mimpi arwah mak saya . and rasa macam real gila .hurmmm..sedihnya bila teringat balik.. :'( yang sy ingat , sempat peluk dan cium je..tapi arwah mak tak kata apa2..T_T

    ReplyDelete

❤Tulis apa sahaja yang anda nak tulis. Hak menulis hak anda. Tapi andai ada yang tidak berkenan dek hati saya, akan didelete komennya ya... Setiap komen pasti akan saya baca dan maafkan saya kalau ada yang tak terbalas.. Jangan malu-malu untuk kongsikan pendapat anda ya, sayangs!❤