Ini Yang Pertama!

1/1/14




Assalamualaikum...


How's new year? Apa yang hampa buat di tempat masing-masing? Kalau untuk aku, aku pergi sekolah hari ni disebabkan aku duduk di Kedah. How's school?


Fyi, masa aku form 1 and 2 aku sekolah petang. Experience? Sangat best sekolah petang. Untungnya anda wahai anda-anda yang sekolah petang. Tapi tahun ni aku sekolah pagi pulak. Bagaimana? Tak seronok lah jawab dia.


Mungkin aku tak seronok sebab ini tahun pertama aku kembali ke sekolah pagi. Cikgu-cikgu nya pun aku tak berapa kenal perangai mereka bagaimana. Jadi agak kekok and rasa lain macam. Agaknya aku belum dapat terima bila bersekolah pagi ni. Mungkin lama-lama aku okey lah...


Jadi... Aku harap aku dapat sesuaikan diri nanti. Dan aku harap aku dapat perform yang terbaik di sekolah. :) Macam mana tahun baru hampa? Buat apa? Pergi mana? Apa sahaja, boleh ceritakan di bahagian komen. Nak tahu juga apa yang hampa buat untuk tahun baru.


Okey, bye bye! :)


Mari terjah:

47 comments:

  1. Sama, hari ni sekolah jugak. Hmm, boleh la sekolah tapi dua hari ni orentasi lah kan budak form 4. Hehe... Tapi yang bestnya dapat jumpa kawan. Haaa.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah tu lah. Budak2 sekolah kalau seronok datang sekolah tu satu saja. Sebab boleh jumpa kawan. Hahaha. :D

      Delete
  2. selamat bersekolah dik..hehehe...lama tak jenguk sini...dah berubah erk blog ne..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.. Ya, sudah berubah wajah.. Kak eyda tak perasan ya entry makluman. Ehehe.. :D

      Delete
  3. Welcome back to school? Hehehe.. All the best for school life! Lama2 nanti biasalah tuu. But seriously, sekolah pagi lebih baik drpd petang cos u definitely have more time for yourself. Percayalahh :) Nanti dah lama2 awk akan ingat apa sy ckp ni. Hehe.. Happy new year!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot sis vee! :) Betul juga tu. Sekolah pagi memang lebih banyak masa. Lama2 nanti saya terbiasa lah ni. Selalu kalau awal2 memang rasa semedang tak seronok. Ihihi.. Happy new year for you too! All the best for you, sis! :D

      Delete
  4. Selamat tahun baru dan selamat kembali bersekolah. hehehe.. Belajar rajin-rajin okay. Harini akak tidur je..hahaha..xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih banyak2 buat kak azwa. :D InsyaAllah kak.. Tidur pon best what. Bukan selalu dapat tidur. Ahaha..

      Delete
  5. Selamat tahun baru dear!! good luck . akak nasihatkn, hargai setiap masa yg ada, zmn sek memang best. study smart okey^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru kak.. Ya, insyaAllah.. Terima kasih ya.. :D

      Delete
  6. Hepy new year. Salam perkenalan dari Eyqa. Hope success and always study smart.
    p/s: waktu persekolahan mmg awesome! Bila dah habis nanti mesty rindu taw..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy new year sis.. Salam kenal.. InsyaAllah, amin.. :D

      Delete
  7. 1 January adik saya dah start skolah so sy duk umah je la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh iya ka? Hihi, duduk rumah saja pon best what.. :D

      Delete
  8. lahhh...masih skolah upe nye...
    ape2 pon seamat kembali ke sekolah dik...blajaq rajin2 tau..jangan malas2 bangun ai...huahuahuaaaa...

    #pssstttt...smlam cik kat umah je..tido 2013..bangu 2014...huahuahuaaaaa...magic kan...kohkohkoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adohai.. Cik ingat saya dah berapa? Waduh, terasa diri ini tua banget gitu.. Ahahaks.. Apa2 pun, terima kasih cik.. InsyaAllah saya rajin2kan diri.. Hihi, doakan saya semangat ya cik!

      Delete
    2. be a good girl darlink..
      tahun baru...azam baru..semangat baru...chayok2..
      #takda lah cik ingatkan niena dah habis skolah..

      Delete
    3. InsyaAllah cik, amin.. Adoiyai.. Malu eden dibuatnya. Adakah muka saya nampak terlalu berusia? Hohoho.. Saya baru berapa cik. Lama lagi ni saya di sekolah. Ekekeke.. :D

      Delete
  9. selamat ya!belajar elok2..hihihihhii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot ya.. InsyaAllah.. Hehe.. ^_^

      Delete
  10. bila baruu masuk suasana baru tu memang kekok sikit lama2 akan okeyy dan terbiasaa dontt worry :) saya pulak esok sekolah ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kan.. Moga2 begitulah nanti, amin.. Oh, selamat kembali ke sekolah! :D

      Delete
  11. akak tak pernah sekolah petang,best ae..hehee..kalau malam tahun baru buat apa lagi duk umah jela.tak pernah sambut pun..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi okey juga kalau tak pernah bertukar2 sesi ni. Tak adalah rasa semacam.. Sekolah petang best! Duduk rumah saja pun terbaik. Kalau keluar nanti takut2 ada percampuran itu ini nanti jadi tak elok pula kan.. :) Hihi..

      Delete
  12. Goodluck wak :( doakan kita 1st day kerja esok ni hmmm </3
    heheheheh BEST OF LUCK tau wak mesti awk boleh!!! Huhuhu
    cant wait 2 here from u soon yeee ~ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot kak qila.. Ya akak, saya doakan untuk akak. Kerja elok2 ya! :D MasyaAllah, terima kasih sekali lagi untuk kak qila. Moga2 kita semua dapat buat yang terbaik... :D Love ya kak qila!!! ❤❤❤

      Delete
  13. goodluck for your study niena :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you very much, dear kak ika. :D

      Delete
  14. Selamat maju jaya Niena syg... mesti malas nak ke sekolah selepas bercuti panjang pastu kena bangun pagi pulak kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak ida! Itulah.. Tapi dah hari kedua macam okey sikit la.. Mungkin sebab terkejut berubah sesi kan.. Ehehe.. :)

      Delete
  15. akak form 1 until form 3 belajar sebelah petang. akak lebih suka sekolah pagi.. petang was so hot .. lepas tuu hari terasa singkat semacam ajer -.- hehehehe tuu bagi akak laa. btw, tahun nie akak last sekolah .. sobsobsob )': assignment pon berlambak . huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Both session ada kelebihan dan kekurangannya. Contohnya kalau sekolah petang, boleh le tidur sekejap lepas bangun solat dan untuk sesi pagi masa lebih banyak.. :) Haa, hargai masa di zaman sekolah ya kak.. :D Tak mengapalah, berkorban untuk berjaya kan! Good luck ya kak!

      Delete
  16. Salam ziarah tahun baharu. Moga sentiasa diberkati dan berjaya di dunia akhirat. Insyaallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.. InsyaAllah, amin.. :)

      Delete
  17. selamat bersoklah.. heee.. bangun2... cikgu sampai dah..

    ReplyDelete
  18. slmt bersekolah.., waktu pagi la bagus., fresh.., klu ptng silp2 tidur bawah meja..,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! Eh, pagi lah yang saya ngantuk sebab sejuk. Ekeke.. Petang2 okey pulak..

      Delete
  19. oh,akak sesi petang ke dulu... ehehee.... saya tak pernah sesi ptg.... all the best,kak niena! :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya fatanah, kak dulu sesi petang.. Oh iya? Bagus juga tak pernah sesi petang. Tak adalah terkejut bila berubah2 sesi.. Oh apa2pun terima kasih sayang! All the best for you too cause you will face pbs for the first time this year kan? Buat yang terbaik ya untuk first year of secondary school! ;)

      Delete
  20. Selamat tahun baru ^^ Kihkihh kita baru nak wish .. Baru sempat nk BW. Samalah tahun ni pun pagi jugak , waktu form 1 pun .. Tapi form2 petang so dia main tukar2 ,, Kena sesuaikan dirlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru, fiqa! Wah, tukar2 tu.. Ihihi.. Itulah fiqa. Kena sesuaikan diri. Saya pun lama-lama nanti biasalah ni.. Mula2 memang kekok kan.. :)

      Delete
  21. Replies
    1. Eceh, macam kak sally pula yang excited ya! Kikiki.. Apa2 pun thanks kak sally! :D

      Delete
  22. belajar btol2 dear. gud luck ok? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah kak hana.. Terima kasih ya! :)

      Delete
  23. selamat kembali ke skolah! jom sama2 rajinkan diri.. hee scha pulak tak suka sesi petang.. rasa mcm panjang lg pulak masa tu. balik2 je tak sempat nak buat apa dah malam. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom! Ihihi.. Both session ada kelebihan dan kekurangan masing2.. Hehe... Saya ni bila dah 2 tahun sekolah petang, jadinya bila bertukar ke sesi pagi balik jadi macam shock gitu lah.. Hehe, macam tak dapat diterima badan lagi agaknya.. Lama2 mesti okey le.. :D

      Delete

❤Tulis apa sahaja yang anda nak tulis. Hak menulis hak anda. Tapi andai ada yang tidak berkenan dek hati saya, akan didelete komennya ya... Setiap komen pasti akan saya baca dan maafkan saya kalau ada yang tak terbalas.. Jangan malu-malu untuk kongsikan pendapat anda ya, sayangs!❤