Clown. Lucu Atau Menakutkan?

23/9/13


tengok bang charlie. comel takk??


Assalamualaikum..


Alhamdulillah asma aku dah semakin baik. Dah boleh ke sekolah. :) Doakan agar aku sembuh sepenuhnya ya? Okey, tiba-tiba aja aku teringat pasal clown. Clown is badut. Badut is clown. And aku rasa nama 'badut' adalah sangat hudohh. Hehehe suka hati ja nak condemn. Ingat haku siapa? Buuuu la NR.


Aku ada takut pada badut atau dalam bahasa saintifiknya takut pada badut ialah coulrophobia. Pelik? Or tak pelik? Yang aku tahu dulu masa kecik memang aku akan bergayut kat parents aku dan menangis sampai bengkak muka bila ternampak badut. Aku memang expert bab mengesan badut bila di shopping complex. Bila nampak belon badut budak-budak pegang, aku dah rasa ketaq lutut. Okey, tu dulu lah.


Aku tak tahu lah kalau aku masih rasa takut pada badut atau tidak sekarang ni. Sebab aku rasa badut dah semakin pupus di shopping complex. Tapi rasanya aku masih ngeri dengan badut. Dengan muka dia kan. Aku tahu dia orang, tapi yeah.. Tetap menakutkan.


Hampa rasa badut ni lucu or menakutkan? Bagi aku, sangat lah menakutkan. Kalau hantu dengan badut tu aku rasa dah sama taraf dah. Macam mana orang boleh kata clown ni pak lawak? Tak lawak pun aku tengok. Dan yang menambahkan lagi rasa takut aku pada clown ialah sebab aku pernah mimpi yang clown ni pernah tanam ayah aku dalam tanah. Dah la takut mimpi bukan-bukan pulak, memang no wonder lah kenn?


Jom layan gambar si menakutkan atau si lucu di bawah...


comel tak weolls?










Comel ke? Or menakutkan? Tett.. Saya pilih jawapan nombor 2! -.- Buat la senyuman lebaq tara mana pun kat depan aku si clown ni, lagi aku nak menyorok bawah tangga. 

Dulu abang-abang aku selalu kacau aku. 'Wei nina, clown clown! Aiyokk!! Tudia.. Pucat teroih muka hang,'. Aiiyoo brothers, rasa nak terajang ja perut dorang bila dorang usik aku. Tapi betul ke muka aku pucat? Kadang-kadang aku buat selamba badak je padahal dalam hati uihh jangan la badut nampak aku. Even aku buat muka tak ada apa, abang-abang aku tau yang aku takut. Saja depa ni. :(


Okeylah, siapa yang juga takut pada clown? Ataupun anak-anak ibu? Ataupun sesiapa sahaja? Meh meh habaq kat sini. :D


33 comments:

  1. semoga cepat sembuh sepenuhnyaa..

    hihi saya x takot badut :P

    badut ni pelik je kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. baguslah klu tak takot. kasi org gelak je klu kita takut. huhu. :D yeah, badut tu pelik.

      Delete
  2. mcm killer clown john wayne gacy ^_^ clown yang membunuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. clown yg membunuh itu sgt menakutkan. uuu.. T.T

      Delete
  3. Lia pon takut badut.. Menakutkan~ :3

    Btw, akk, jom join GA lia, ade 30 hadiah ^^

    http://najaha-abdillah.blogspot.com/2013/09/duo-giveaway-by-amilia.html

    ReplyDelete
  4. Menakutkan :3 tapi kalau budak-budak mesti takut sampai nangis :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a. sy pun dulu masa budak2 nangis meraung-raung. hahaha. >.<

      Delete
  5. ada badut yang lawak dan ada badut yang menakutkan...hmmm,entahla

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi sy, semua menakutkan. klu dah takut tu, semua pun nmpk scary. hihi.

      Delete
    2. tapi saya rasa kebanyakan badut lebih kepada menakutkan berbanding lawak kan? senyum lebar semacam je..hehe :)

      Delete
  6. Fizikal badut menakutkan tapi gaya diorg lawak. Tapi tetap takut dgn badut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. mereka nmpk ceria selalu tapi takut je tngok. haha.

      Delete
  7. comei jugak kekadang..tp kekadang ade yang selekeh sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel ke? hahaha. selekeh lagi lah menggerunkan.

      Delete
  8. badut sangat menakutkan sebab dia memang menakutkan, kalau rasa nak dengar budak kecik nagis minta badut buatkan... eee, seram dehh sebb badut tuu macam patung yg bergerak lepastu yg boleh makan org.. eeee serammnyaaaaaaaaaaa~

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul. memang sangat menyeramkan. klu skrg sy jumpa badut, lari tempat lain dulu. >.<

      Delete
  9. haha.takut badut la plak..akak tak takut dan tak juga suka. badut tu nampak jelik..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoho. saya tengok clown serba tak kena. sy memang takut badut kak. :D

      Delete
  10. clown supposed to be funny tapi sebab dia jadi pembunuh.. so itu menakutkan jugak laa haha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa kann?? killer clowns itu menakutkan.

      Delete
  11. tetiba ingat kat the joker~ psycho semacam

    ReplyDelete
    Replies
    1. joker lagi takut. sy klu kat tmpt parking kat shopping complex selalu terbayang mcm ada joker tgh ikut kat belakang. uuu takut!

      Delete
  12. Ala.. badut tu manusia biasa jugak. Haha. Semoga pulih dari caulrophobia. :) Kalau macam adik saya takut polis,. apa namanya pulak ekh? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. sy tahu tu, tapi yalah kalau dah takut ingatkan sejuta kali pun takut juga. tapi sy rasa, sy semakin pulih. klu takut polis, policophobia. amboi phobia masing-masing ada nama. :D macam2 takut kat dunia ni, pelik2 pula tu. :)

      Delete
  13. depends jugak kot...kalau muka cam Joker dlm cite Batman tu mmg kena banned awal-awal..haahhahaha

    ReplyDelete
  14. takut beb!... serius mama takut... haha

    ReplyDelete
  15. ada yang menakuktkan dan ada yang melucukan :)

    ReplyDelete
  16. tak suka clown yang tua tua sebab bila mekap muka dyorang menakutkan. hahaha.

    ReplyDelete
  17. eee bangang....
    Hahaha ya allah sorry termencarut. Ish. Menakutkan ah niena :(
    Yang gambar niena letak semua ah MENGERIKAN. patut lah budak nangis2 kan kalau tengok this kind of clowns haih.

    Sabar je. Kalau ada yang dtg dkt qila memang kena penampar aku hohohoho.
    Ish. Takut TT_TT

    ReplyDelete
  18. Kak Niena kalau takut badut, nak upload gambar-gambar badut tu mesti ketaq-ketaq tangan kan? Hehe.. Saya tak suka clown.. hodoh :p

    ReplyDelete

❤Tulis apa sahaja yang anda nak tulis. Hak menulis hak anda. Tapi andai ada yang tidak berkenan dek hati saya, akan didelete komennya ya... Setiap komen pasti akan saya baca dan maafkan saya kalau ada yang tak terbalas.. Jangan malu-malu untuk kongsikan pendapat anda ya, sayangs!❤