Oh, Vacuum Cleaner!

27/12/13


Google


Assalamualaikum..


Waduhh, mood guwa dua tiga hari ni rasa nak mengamuk guling-guling saja dengan orang mencari pasal dengan aku, dengan barang hilang, dengan nak beli barang sekolah dan yang paling buat aku rasa nak mengamuk sambil hempuk-hempuk kepala atas lantai is vacuum rosak!


Oh, aku tak suka pakai penyapu. Habuk terbang, aku alah habuk. Sakit tangan. Serious tangan pun terkejut bila aku pakai penyapu. Aku pakai vacuum Electrolux, tapi dia ni jenis kalau sedut tu macam hidup segan mati tak mau ja gitu haa.. Gigih la tonyoh-tonyoh juga lantai tu nak kasi masuk. Herhhh!! >.<


Rumah aku ni banyak bulus, kang depa ni garu tu garu ni habis gugur segala-galanya. Maka, faham-faham lah aku terpaksa vacuum selalu. Kadang-kadang gaduh sampai terkeluar bulu segala bagai. Jadi, aku amat-amat memerlukan vacuum yang betul-betul bagus. Yang tak buat hal. Yang boleh sedut dengan bersemangat jitu! Yang ringan. Yang affordable. Yang tahan lama sampai rambut aku beruban pun tak rosak....


Hah! Jadi, mari lah suggest dekat aku vacuum yang affordable and kasi kita puas hati sampai rasa nak vacuum rumah setiap saat. Hah gitu. Tolong lerr aku, aku tak boleh hidup dengan lantai yang segala benda ada. Nah nah? Pweasseeeee... O_o

36 comments:

  1. Wuiii jgnlah sebab vacuum je dah hempuk2 kepala. Hihi. Kalau dah sedut mcm tu, cuba buang semua yang terkumpul tu. Vee pun guna electrolux. Kalau dah sedut sikit2 tu mmg Vee buang benda tuu.. Ilek aa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaha sis vee. Tak adalah, main2 saja. Tak adanya nak buat betul2.. Bukan itu saja sis, vacuum saya ni bila lama2 dia mati. Geram pulak rasanya hah.. Kalau yang buang sampah dalam vacuum tu memang saya buat... :)

      Delete
  2. Replies
    1. Hah tu lah. Nak buat acano kan. Kalau mengamuk pun bukan vacuum tu nak elok balik pun.. Hmmh... >.<

      Delete
  3. vacuum electrolux memang gitu. akak pun pakai vacuum tu jugak. macam nak pecah lantai sebab men tonyoh-tonyoh ngan vacuum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha!! Electrolux memang gitu eyh? Sakit hati haih.. Sampai nak pecah lantai eyh akak? Kakaka! XD

      Delete
  4. rumah akak pun banyak sangat habuk, selalunya hari minggu kitorang vakum rumah, hahaha malasnyaa... btw vacum akak jenama hitachi tak silap. tu vacum jenis lama, memang berat gila. better niena beli vacum yang orang selalu pakai zaman sekarang ni, macam ni vacuum, comel je :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah itulah.. Memang nak beli yang zaman sekarang punya tapi masalahnya selalu ja rosak vacuum2 ni. Penat kan nak angkat ke celah2 yang tak muat tu. Hadohaiii...

      Delete
  5. hahahha...niena...niena...ade kah yang boleh bertahan sampai rambot beruban..kalau barang2 tyme tahon 80an ade lah...sampai cucucicitcococecet boleh pakai vacuum tu...skunk ne sume barang made in china...kejap je rosak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun yakin sangat yang tak sempatnya nak beruban dah rosak dah.. Ish, sengsara jiwa saya ni cik bila tengok lantai kotor ni. Zaman dulu2 punya barang memang tahan lama jugalah. Zaman sekarang ni memang ingatnya banyak duit sangat ke nak beli sekali 2-3 ratus rega vacuum haa.. Hehh...

      Delete
  6. Heheeheh qila punya zaman lapuk. Tp memang tahan ahahah ganyang ganyang je lah. Eh masa marah lah guna vakum ni hahahahha tonyoh je vakum tu huhuhu.

    Hm beli lah yg baru ;) winkwink hihihihi.
    Tapi betul -____-
    gombak ni sgt byk habuk btw hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman lapuk punya lagi bagus. Hmm daripada tonyoh lantai kang saya hempuk jugak vacuum tu sebab tak mau sedut. Ahahaks.. Hah tu lah.. Tengah fikir la jugak ni nak beli baru lah.. :D Habuk tak dapat nak dielakkan..

      Delete
  7. haha. sabar ye. Sorry x boleh nk suggest, xtau sgt bab2 vacuum ni.

    ReplyDelete
  8. banyakk kesiann ma..hihi..beli vacuum baru lah .:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sadis kan??? Tu lah, memang kena beli baru lah jawabnya.. Ihihih... :')

      Delete
    2. nanti ade duit lbih boleh lah beli :)

      Delete
  9. hahaha vacuum ye jangan tak vacuum, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena cari vacuum baru dulu barulah boleh vacuum samapai rasa nak melompat! :D

      Delete
  10. kena beli yang baru tu adik.. hehe.. sabar je la kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah tu lah kak aiza. Kalau tak beli baru, sedeyh ja haa.. Ahahaha! :D

      Delete
  11. kesian awak, hihi... sabar ek..

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian... Hihihi.. Tu lah, sabar saja lah.. :)

      Delete
  12. kalau habuk lari awak kerjalah sayang. Hihiks. Gurauu ~~~ Hm dah nampak dia suruh beli baru XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah.. Saja lah tak mau setia dengan kita. :(

      Delete
  13. Aiyoo vacuum tu buat perangai lahh .. Haha lek2 eh niena jangan stress ecehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah.. Sengaja nak layangkan duit orang letewww.. Tu ah, tengah nak lek lah ni sebab bila pandang ja vacuum tu berasap kepala, bila berasap kepala ja pandang vacuum. Hmmh, masalah. Hahaha... :D

      Delete
  14. wuihhhh... berat kes ni. dah dapat selesai belum..risau lak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berat memang berat.. Hahaha, belum selesai ni. Tak mengapa, sikit masa lagi memang ditongsampahkan lah vacuum sekarang ni. Dalam sesi memujuk parents untuk beli baru. Kekeke... :D

      Delete
  15. huhuhuhu.. akak guna penyapu ja niena... senang... tak payah nak rosak cuma dia kembang ja la ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak leh guna penyapu. Habuk tu terbang jugak even dah tutup kipas. Tangan pon sakit. Dah besa guna vacuum tu yang jadi manja nak sakit bila guna penyapu tu. Tapi memang lagi senang lah kan penyapu, tak adanya nak buat perangai. Ehehe..

      Delete
  16. alahai...kak sally pun pakai yg xde jenama...huhu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okey tak yang tak ada jenama? Kadang2 tak ada tak ada jenama pon tak rosak pon. Haduhh..

      Delete
  17. akk guna panasonic, tak tau series apa..tp so far tahan lama laa... :)

    ReplyDelete
  18. akupun.nak beli.vakum.....x tahu jenama apa yg elok. dulu ada org kata elektroluk elok maka aku beli ler tp hampeh rupanya, habuk masuk mcm semut merayap je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Memang kelaut betul electrolux ni haih. Hah, saya dah beli vacum baru! Jenama panasonic cocolo+. Boleh tahan juga. Tapi tak tahulah tahan sampai bila. Kekeke. XD

      Delete

❤Tulis apa sahaja yang anda nak tulis. Hak menulis hak anda. Tapi andai ada yang tidak berkenan dek hati saya, akan didelete komennya ya... Setiap komen pasti akan saya baca dan maafkan saya kalau ada yang tak terbalas.. Jangan malu-malu untuk kongsikan pendapat anda ya, sayangs!❤