Don't expect too much. It might hurt you.

19/4/14




Assalamualaikum and hai loves. Meh layan quotes yang simple, mudah faham tetapi padat dan memberi seribu makna. :)
















Aku:  Sebenarnya aku lihat mereka yang begitu dekat dengan aku sedang tak sedar bahawa apa yang mereka alami kini belum tentu kekal selamanya hingga hari esok. Aku takut untuk sama-sama bersama mereka untuk yakin bahawa apa yang mereka harapkan akan menjadi kenyataan dan bukan hanya mimpi sementara. Aku takut untuk kecewa dan marah serta sedih kerana apa yang dijangka dan diharapkan tidak menjadi seperti apa yang kita impikan. Aku tak mahu turut bersama mereka melayan bahtera kecewa suatu saat nanti andai mereka menyesal dengan harapan yang mereka telah lakukan.


Just one simple word.
Do Not Expect Too Much#fullstop


p/s: Kenapa emosional pulak rasanya menulis nih? Padahal rasa biasa-biasa saja. Hehe.. Layan ajolah yo sayangs. Heee. Love much much! <3 :p


Mari terjah entry terbaru:


39 comments:

  1. Replies
    1. Yes. Agree with you and itulah favourite quote saya untuk hari ni. Hehehe.. :D Sebabnya quote tu jelas.

      Delete
  2. Agreed! Apa-apa pun lebih2 lagi dalam perhubungan yang belum pasti jangan terlalu berharap. sakit nanti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak nanie. Apa2 sahaja pun dalam hidup ni, tak boleh terlalu berharap. Nanti kecewa kan.. :)

      Delete
  3. kesimpulannya, janganlah terlalu mengharap sangat. mungkin apa yg kita harapkan tu kadang2 tak selalunya betul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul apa yang kak mazni cakap. Itulah, kadang2 kita expect macam2 tapi tak keluar macam apa yang kita harapkan, itu yang jadi kecewa sangat. Jadi jangan terlalu mengharap..

      Delete
  4. Replies
    1. Itulah kan sis vee.. Relax sudah.. Kehkeh.. :)

      Delete
  5. yeah . kurangkan expectation and jalani hari anda dgn senyuman dan bersedia utk apa jua keadaan y bakal menjelma . =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak aisyah! Kurangkan expectation dan kena sentiasa bersedia untuk hadapi apa2 sahaja kemungkinan.. :)

      Delete
  6. because of "too much" it will hurt us :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes. Jadi kenalah berada di tahap sederhana saja. Kalau kecewa pun tak adalah kecewa sangat kan.. :)

      Delete
  7. Replies
    1. Betoi tu kak nina.. Simple saja tapi mendalam bila kita baca kan.. (:

      Delete
  8. betol tu niena .. kita tak leh mengharap yang berlebihan .. better sedang2 ja kan supaya tak kecewa di kemudian hari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dengan kak lieya. Bila berlebihan ni memang bahaya!

      Delete
  9. betul3..
    dalam pape keadaan pun jgn harap lebih2 sgt...
    nnti sedih tak keruan pulak..
    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, itulah kak mirza. Toksah nak harap lebih2 lah ye.. :)

      Delete
  10. Hati kita ni bahaya...Sbb dia suka tipu diri sendiri..dia yg mainkan peranan supaya kita percaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, kak sally! Bahaya sangat! Sesuka hati ja dia nak percaya tanpa minta izin dengan kita ya.. Kehkeh...

      Delete
  11. Awh why i can sense sadness here?
    :) are u okay bebeh? Heeee.
    <3
    Betul, jgn expect banyak sangat
    Aka, sama jugak mcm jangan over confident/belagak.
    Bila takdapat yg kita jangkakan. Ambik. Terus merajuk. Berubah 180 darjah.
    Hancus. Hehe.Pastu nanti kita sendiri yg sakit dan naya. Hm. Taknak lah macam tu tapi.....
    Hidup kena ada matlamat :)
    Bila matlamat kita tu tak tercapai. Redha..... heeee.

    Based on my experience. Bila qila dulu bodoh dpt 6A PMR diorang kutuk gegila. Pastu bila anak diorang sendiri (sama umur mcm qila) dapat 2A SPM semua diam. Semua mcm buat tak tahu je. Untunglah kaya. Boleh perlekehkan org mcm qila....

    Haih. Manusia. Bila ada duit. Haih. Pastu dan dan lah redha. Dulu bila qila bodoh diorang semua maki. Bila terkena anak sendiri. Bila allah show....

    Hm. Eh maaf lah takde kono mongono hahaha. Mcm biasa ah, nina u r my bffl hihihi.
    Suka lah entry semua ni, qila rasa mcm nak luah segala gala nya di tempat comment anda ihiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww.. I'm okay lah kak qila.. Tak ada sedih cuma harap2 mereka tak terlalu expect awal2 sangat.

      Eh, dapat 6A tu kira okey lah tu! Banyak lah jugak! Siapa yang mengata kak qila tu? Meh nak kasi penampor buaya tembaga. Heheh.. Betul lah, apa yang dorang buat dekat orang lain pasti akan kena balik dekat diri sendiri. Jadi janganlah pandang rendah dekat orang lain kan kak qila..

      Aii, tak apa. Boleh cerita banyak2 lagi dekat sini. Saya suka! Hehe.. Alamak, sweetness overload kak qila nih! Love you much much!

      Delete
  12. Bersederhana dalam semua perkara itu lebih indah lagi tidak mengecewakan kan ? Buat yang terbaik dan selebihnya serahkan kepada Allah. Doa dan terus berdoa :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Hanya perlu tawakkal sahaja kepadaNya. Kita manusia biasa tak mampu tebak masa depan yang akan kita lalui. :)

      Delete
  13. Replies
    1. Kann?? Saya pun suka sangat. Direct. :D

      Delete
  14. agree. so dont expect too much. redha. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, kak ee.. Jangan expect melampau. Kita tak tahu apa yang akan kita lalui nanti.. :)

      Delete
  15. feeling deep..
    jangan terlalu berharap kalau tak sanggup terima kekecewaan kan dik??
    tetiba sebak pulak.. hmm. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak yaya! Ya, kalau tak mahu terlalu kecewa janganlah terlalu berharap. Betul, terasa jugak sebaknya kan.. :')

      Delete
  16. akhirnya akan kecewa yang teramat sgt kalau terlalu berharap...

    ReplyDelete
  17. setuju sangat... walopon zati setuju.. tp kengkadang selalu buat.. not TOO much.. but i'll always do.. 'what if i get more?'.. 'mmmm i am hoping that i will get more'.. hmm tamak kan?? astagfirullah

    ReplyDelete
  18. Haah.. Tak boleh expect too much.. Huh :)

    Jom ke entri saya, singgah, like dan tinggalkan comment untuk bantu markah saya dan kawan2 saya in grouping assesment :) TQ

    http://pmsgroupingwork.blogspot.com/2014/09/13-mei-1969.html

    ReplyDelete
  19. So true. Kdang2 benda tu buat kita rasa.. Pfttt...

    http://abellmohd.blogspot.com/2014/09/nak-berjaya-tak-puas-hati-tolong-kawan.html

    ReplyDelete

❤Tulis apa sahaja yang anda nak tulis. Hak menulis hak anda. Tapi andai ada yang tidak berkenan dek hati saya, akan didelete komennya ya... Setiap komen pasti akan saya baca dan maafkan saya kalau ada yang tak terbalas.. Jangan malu-malu untuk kongsikan pendapat anda ya, sayangs!❤