Tolong Saya Boleh?

30/12/14




Assalamualaikum..


Wah, tup tup sudah sebulan lebih yang lalu aku last update entry. Dah nak masuk tahun baru pun. Sekejap sangat macam segala-galanya baru semalam terjadi. Jadi, nak masuk tahun baru blog pon kenalah berwajah baru juga kan. Tapi ada masalah pulak.. :(


Baiklah, nak mintak tolong sebenarnya. Kalau sesiapa yang tahu sila-silalah bantu aku. Aku dah siap pon edit blog. Jadi lama sebab sibuk fikir apa masalah dengan header tu. Kalau hampa boleh tengok, header aku ada background colour putih tu kan? Sebenarnya aku punya header tu adalah header transparent yang bercantum dengan blog tau. Tapi tak tahu kenapa bila aku upload dalam blog dia jadi ada background putih dibelakangnya. Aku dah cuba macam macam cara tapi tak juga berhasil.


Aku jugak tak usik langsung apa-apa html code berkaitan header. Pelik sangat. Siapa tahu apa masalahnya? Kalau ada sesiapa tahu minta tolong beritahu aku di bawah ya?


Terima kasih.. :)

7 comments:

  1. wht u means?. header bercantum dengan blog tpi transparent. Header itu mcm lyssa ke yang bercantum dgn blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Contohnya macam yang saya punya footer blog di bawah tu. Saya punya header pun macam footer tapi bila saya upload gambar dia jadi ada background putih macam di atas. Kalau yang betul sepatutnya tak ada background petak yang warna putih belakang header tu..

      Delete
  2. cuba awak tgok balik kat template awak tu sama ada dia transparent @ white background. edit sikit.. tak pasti entry ni membantu atau tidak .. tapi try ikut cara ni http://nineteencapri.blogspot.com/2013/05/buang-background-hitam-pada-header.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua code untuk bagi header saya transparent memang masih ada. Saya pun dah cuba cara masukkan header guna link tapi tak menjadi juga. Pening saya dibuatnya. Huhu.. T.T

      Delete
  3. niena mase edit blog ni memang tukar terus satu template eh? kat blog testing akak pun mcmni jugak sebab akak pegi tukar satu template terus.. tpi kalau tutorial yg akak slalu pakai dulu yg ni, cubalah dulu --> http://behindmysoom.blogspot.com/2011/03/tutorial-transparent-header-on-simple.html
    btw, cuba try rujuk blog org putih, sbb kebanyakan tutorial diorang menjadi ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak, saya tak tukar. Saya masih pakai template yang sama macam sebelum ni cuma tukar coding untuk sidebar, post title etc.. Sebelum ni saya upload header transparent juga tapi tak ada pulak background putih tu. Oh, semua code untuk transparentkan header memang dah ada.. Cuma kali ni ja tiba-tiba dia ada background putih tu. Sakitnya hati.. >.<

      Delete
  4. alamak hm guna simple template ke cmane ni eh hehe. Sbb taksilap qila simple mmg susah oh nak hilangkan tapi qila godek sampai berjaya alhamdulillah hm maaf takdpt nk nolong lah wakkk

    ReplyDelete

❤Tulis apa sahaja yang anda nak tulis. Hak menulis hak anda. Tapi andai ada yang tidak berkenan dek hati saya, akan didelete komennya ya... Setiap komen pasti akan saya baca dan maafkan saya kalau ada yang tak terbalas.. Jangan malu-malu untuk kongsikan pendapat anda ya, sayangs!❤